Afskaffelse af uddannelsesloft er en kæmpe sejr for de studerende

I dag bliver afskaffelsen af uddannelsesloftet endelig behandlet i Folketinget. Enhedslistens uddannelsesordfører, Mai Villadsen, kalder det en festdag for god og gratis uddannelse i Danmark.

Simon Halskov, Rød+Grøn

Afskaffelsen af uddannelsesloftet er de studerendes sejr, mener Mai Villadsen.

– Siden uddannelsesloftet blev indført en kold decemberdag i 2016, har de studerende kæmpet hårdt for, at loftet blev droppet. Uden deres utrættelige kamp havde det ikke været muligt at afskaffe loftet nu. Uden dem havde vi stadig haft uddannelsesloftet, understreger hun.

Fremdriftsreformen skal også væk
Mai Villadsen kalder uddannelsesloftet for noget af det mest tåbelige, som højrefløjen fandt på inden for uddannelsesområdet, da de sad i regeringskontorerne.

– At lægge et loft på, hvor meget uddannelse man må tage, er intet andet end uddannelsesfjendsk. Vi har brug for, at de unge tager mere uddannelse. Derfor er jeg glad for og stolt over, at vi nu fjerner loftet, siger hun.

Selvom Enhedslistens uddannelsesordfører kalder det en festdag for god og gratis uddannelse i Danmark, er der fortsat store opgaver, der skal klares på uddannelsesområdet, påpeger Mai Villadsen.

– Med afskaffelsen af uddannelsesloftet fjerner vi noget af presset på de studerende. Næste opgave er at få fjernet fremdriftsreformen, der forsøger at gøre de videregående uddannelser til pølsefabrikker og fjerner muligheden for ro og fordybelse.