Danske EU-parlamentarikere svigter klimakampen

Et flertal i EU-parlamentet har stemt for, at EU skal støtte og fremme gas-infrastrukturprojekter for 29 milliarder euro. Enhedslistens medlem af EU-parlamentet, Nikolaj Villumsen, stemte sammen med SF og Socialdemokratiet imod godkendelsen.

Simon Halskov, Rød+Grøn

Gasledningerne har en levetid på 40-50 år. Enhedslisten frygter derfor, at milliardinvesteringerne fastlåser Europa til fossile brændstoffer i en tid, som mere end nogensinde kalder på klimahandling. 

– Det er fuldkommen grotesk at binde Europa til sort energi langt ud i fremtiden, i stedet for at bringe EU i overensstemmelse med Paris-aftalen, siger Nikolaj Villumsen.

Ignorerer klima-alarmklokker
Enhedslistens EU-parlamentariker lægger vægt på, at milliardinvesteringer i fossile brændstoffer er det helt forkerte vej at gå.

– Klima-alarmklokkerne ringer, men et flertal i EU-parlamentet har valgt fuldkommen at ignorere dem. Alle partierne talte om klima i EU-valgkampen – alligevel stemte både Radikale Venstre, Venstre og det Konservative Folkeparti imod krav om aktiv klimahandling, konstaterer Nikolaj Villumsen.