En sejr at ny hjælpepakke ikke kan gå til skattely eller aktieudbetaling

Samtlige partier i Folketinget blev i weekenden enige om endnu en hjælpepakke. Enhedslisten er rigtig glad for, at der nu er begrænsninger på, så støtten ikke kan gå til virksomheder i skattely eller til store virksomheder, der udbetaler udbytte til aktionærerne.

Simon Halskov, Rød+Grøn

Pernille Skipper, Enhedslistens politiske ordfører, kalder det en torn i øjet på alle, der knokler og betaler deres skat hver måned, at støtte fra fællesskabet uden videre kunne gå til både virksomheder i skattely og virksomheder, som med den anden hånd udbetaler milliarder til aktionærerne.

– Derfor er det en klar sejr, at der nu er sat en stopper for, at fællesskabets penge bliver misbrugt på den måde, siger hun.

Intet corona-tillæg til arbejdsløse
Det holdt hårdt at få de andre partier med på de nye begrænsninger, fortæller Pernille Skipper. Desværre stod Enhedslisten også alene med ønsket om et corona-tillæg til de arbejdsløse.

– Der er ikke en øre til de over 80.000 mennesker, som allerede har mistet jobbet under corona. Mange af dem går så langt ned i indtægt nu, at bilen og huset er på spil. De burde efter samme princip som virksomhederne blive hjulpet i en afgrænset periode – uden risiko for at ramme bunden helt, påpeger hun og uddyber:

– Derfor har vi kæmpet for et corona-tillæg til dagpengene, men det kunne vi ikke komme igennem med. Jeg tror, det vil vise sig at være en fejl, når den økonomiske krise og arbejdsløsheden desværre tager rigtig fat, spår hun.

Hjælp til folk i risikogruppe
Pernille Skipper har været i kontakt med mange, der både får deres indtægt fra småjobs og deres egen lille virksomhed.

– De har ikke kunnet få hjælp fra de andre pakker, men de bliver heldigvis hjulpet nu. Der er også afsat penge til dem i risikogruppen, forklarer hun og fortsætter:

– Det gælder f.eks. kronikere, der ikke kan få sygedagpenge, hvis de bliver hjemme i tråd med myndighedernes anbefaling og derfor mister jobbet. Det har været rigtig vigtigt for os, slutter Pernille Skipper.