En dreng sidder i en skrotbunke i byen Khan Shaykhun i Idlib-provinsen. Foto: Anas Aldyab - Pexels

Enhedslisten før nævnsmøde: Skaf hjælp til Syrien

Den humanitære situation er dybt alvorlig i det nordvestlige Syrien omkring Idlib. FN anslår, at 900.000 mennesker er drevet på flugt siden december, og der er store problemer med at få nødhjælp ind i området.

Simon Halskov, Rød+Grøn

Enhedslistens udenrigsordfører Eva Flyvholm, vil opfordre regeringen til at handle, når Udenrigspolitisk Nævn mødes i dag.

Det foreslår Enhedslisten

  • Akut humanitær støtte til det nordvestlige og nordøstlige Syrien.
  • Pres på Tyrkiet via EU for at åbne grænsen, så nødhjælp kan komme igennem.
  • Øjeblikkelig våbenhvile.
  • Pres for at få stoppet bombninger af civile mål som skoler og hospitaler.

– Krigens ondskab fortsætter for befolkningen i Syrien. Lige nu er næsten en million mennesker drevet på flugt fra bomberne i det nordvestlige Syrien, siger hun og uddyber:

– Mange af dem er børn, og frygteligt mange dør af sult og kulde. Der er akut behov for hjælp, og det vil jeg tage op med udenrigsministeren.

Tyrkiet forhindrer nødhjælp
Nødhjælpen har svært ved at komme frem til det nordlige Syrien, fordi Tyrkiet har lukket grænsen det meste af tiden, fremhæver Eva Flyvholm

– Men nødhjælp er det eneste håb for de mange mennesker, der er fanget i bombardementerne i kolde skoler og hospitaler uden mad. Derfor skal der lægges pres på Tyrkiet for at åbne grænsen, så nødhjælpen kan komme ind, påpeger hun.