Herren er en krigshelt

Erik Borup Lützen, Odense


Jeg har nu en alder af 91 år og grunder meget over det, livet har lært mig. Her er en lille respons. Min interesse for Biblen startede, da jeg var 13-14 år. I skolen blev vi kaldt til religionsundervisning med en Frøken Guldman.
Hendes budskab var her, at Herren standsede solens gang over jorden, så dagen kunne blive længere og jøderne hermed fik mere tid til at slå ”fjænder” ihjel.
Det var vist hendes mening, at se, hvor kvikke vi var til den sætning, men ingen reagerede, ej heller jeg, men det fik mig til at læse Biblen.
Det Gamle testamente var voldsom, jeg husker en beskrivelse af, at Herren er en krigshelt.
Min holdning til det Bibelske værk blev de næste 75 år, at det var kun skrift og snak. Jeg er stadig flov over vores folkekirke, jeg mener faktisk, at biblen er til skade for kirken.
Her nogle få udpluk om Herrens krigsførelse. Udplukkene er taget fra min Folkebibel fra 1991:
Es. 37.36: ”Så gik Herrens engel ud og ihjelslog i assyrernes lejr 185.000 mand.”
4 Mosebog Kap. 16: Ild fór ud af Herren og dræbte 240.”
”Juderne hjalp Israel med at dræbe et stort antal mennesker.”
”Så kommer den sidste kamp, som kaldes den tiende plage, ved midnat går jeg midt igennem Egypten. Så skal alle førstefødte i Egypten dø, lige fra førstefødte hos Farao, som sidder på tronen, til den førstefødte hos trælkvinden.”
Her opgiver jeg at tælle, men det er alle piger og drenge, der skal dø. Jo, Herren er en Krigshelt.