Hjælp til rejsebranchen skal sikre rejsende – ikke ende i skattely

Enhedslisten er tilfreds med den netop indgåede aftale om hjælp til rejsebranchen. Særligt glæder partiet sig over, at aftalen redder arbejdspladser, lukker for hjælpepakker til virksomheder i skattely og sikrer forbrugerne – selvom erhvervsordføreren havde håbet, at forbrugerne straks kunne få penge tilbage for aflyste rejser.

Simon Halskov, Rød+Grøn

Enhedslisten har endnu en gang har sikret, at vi ikke sender skatteborgernes penge i skattely, når vi laver hjælpepakker.

– Når det gælder rejsebranchen, der jo netop opererer på tværs af grænser, er det ekstra vigtigt at sætte foden ned overfor skattely. Nu kæmper vi videre for, at vi strammer garnet om virksomheder i skattely med en national sortliste, som også gælder EU-lande, fortæller erhvervsordfører Victoria Velásquez.

Ramt hårdt – og længe
For Enhedslisten har det været helt afgørende, at aftalen sikrer de rejsendes rettigheder bedre.

– Vi så helst, at man straks fik pengene tilbage, når de mange rejser i denne tid aflyses. Men så langt kunne vi ikke trække de andre partier. Så i første omgang får man et gavekort. Det er ikke en idé, der er groet i vores baghave, men på sigt kan forbrugeren få kontanter, forklarer Victoria Velásquez.

Rejsebranchen er hårdt ramt af coronakrisen, og den forventes at være en af de brancher, der vil være ramt allerlængst tid.

– I Enhedslisten er vi først og fremmest gået efter at redde arbejdspladser. Når vi skal i gang med genopretning af økonomien, vil vi i Enhedslisten særligt bistå rejsebranchen i også at få godt fat i den grønne omstilling, siger partiets erhvervsordfører.