Kom med på international ungdomslejr

I juli har SUF fornøjelsen af at afholde dette års internationale socialistiske ungdomslejr – ISUL. Det bliver en uge med unge kammerater fra hele verden, hvor vi diskuterer politik, erfaringsudveksler og lærer hinanden bedre at kende.

Rune Popp, SUF

På programmet er bl.a. temadage om LGBTQAI-politik, feminisme, anti-racisme og øko-socialisme. På de enkelte dage er der en lang række workshops knyttet til hovedemnet og et fælles oplæg for alle deltagerne. Blandt de mange workshop-emner er kvindestrejken i den spanske stat, hvor over fem millioner nedlagde arbejdet den 8. marts. Studenterorganisering i Frankrig og blokader som kampskridt i klimakampen (Ende Gelände og Hambacher Forst) er andre spændende emner.

Derudover er der selvorganiserede pladser for kvinder, racialiserede og LGBTQAI-personer. Her diskuteres den undertrykkelse, grupperne udsættes for, og hvordan man kan gøre op med den. Det er også her, kvindefesten og queerfesten planlægges, der for mange er lejrens højdepunkter.

Selvorganiseret lejrISUL er en helt igennem selvorganiseret lejr. Vi står selv for at arrangere, afvikle og styre den på demokratisk og solidarisk vis. Vi lægger selv det politiske program og deler de politiske og praktiske opgaver på lejren mellem os. Det betyder, at der er plads til en masse vilde idéer, som giver lejren et helt særligt liv. Vi synes desuden, at det er et princip, som deltagerne lærer meget af.

For os betyder solidaritet blandt andet, at deltagerprisen på lejren og priserne i baren er reguleret efter, om man kommer fra et land med stærkere eller svagere økonomi. Derfor kan man, hvis man har mange penge, betale mere, så kammerater med færre penge kan betale mindre. Det gør det muligt for vores kammerater fra lande med lavere indkomster at rejse til Danmark og deltage i lejren.

Kom med!Vi kommer til at diskutere, til vores hjerner er møre, danse til vi segner og råbe kampråb til vi bliver hæse. Men ikke mindst kommer vi til at have lange snakke om alt fra uddannelsesnedskæringer og strejker over fabriksbesættelser og brud med markedet, til hvordan man får glimmer ud af sit hår efter queerfesten.

Hvis det lyder helt vildt spændende, kan du læse mere på SUFs hjemmeside. Hvis du slet ikke kan få nok, er der også mulighed for på forhånd at byde ind med bidrag til lejren – f.eks. med et oplæg eller ved at tage dine venner med på lejren.