Nyt fra RGU: Klar til at rykke landet i den rigtige retning

I weekenden 20.-21. marts holdt vi vores første landsmøde nogensinde. Knap en tredjedel af vores over 500 medlemmer deltog – enten alene hjemmefra eller i små satellitter af op til fem unge socialister.

Anne Björk Eskelund, Rasmus Juhl Nielsen, Shila Pourdeylami, Emilie Payami, Frederik Dahler, Mikkel Skovgaard, Martin Thing og Lasse Andersen, Rød-Grøn Ungdoms forretningsudvalg

Uanset om vi sad i Haderslev eller Hillerød, i Viborg eller på Vesterbro kunne vi være med, da diskussionerne gik om klimasvigt, klassekamp og kønskvoter i organisationen. Mange medlemmer har været med i skriveprocessen, stillet ændringsforslag og deltaget i debatten, så vi er endt med et gennemarbejdet og ambitiøst principprogram. Det er vores vision om en moderne socialisme, der viser vejen til forandring.

Og med en ny fælles årsstrategi for 2021-22 har både medlemmer, afdelinger og hovedbestyrelsen en klar ramme for arbejdet det næste år. Otte af os blev valgt som forretningsudvalg – fire nye og fire gengangere. Vores opgave er at lede organisationen igennem dens andet leveår og første valgkamp.

Vi skal vise vejen frem
Der er nok at tage fat på. Unges mistrivsel er eksploderet, udsigterne til klimahandling er dystre og regeringens angreb på vores fælles boligsektor fortsætter. Derfor har vi på landsmødet også vedtaget vores politiske krav på bolig-, klima- og sundhedsområdet. Som venstrefløj kan vi nemlig ikke nøjes med at kritisere alt det, vi er imod; vi bliver også nødt til at vise, hvad vi er for. Gratis psykologhjælp, en boliggaranti for unge, omlægning af landbrug til vild natur, gratis tandlæge og klima på skoleskemaet er bare nogle af de ting, vi vil tale med unge vælgere om, når vi skal til at besøge uddannelsessteder, lave uddelinger på gaden og banke på døre i kollegier og ungdomsboliger.

Vi kribler alle sammen efter at komme væk fra skærmene og gå i gang med at stable et brag af en kampagne på benene. Vi skal lade os inspirere af vores søsterpartier, prøve nye ting af, klatre i lygtepæle, holde fester og meget mere. Sammen med jer i Enhedslisten glæder vi os til at bygge en valgkamp, der kan rykke hele landet i den rigtige retning.

Du kan læse Rød-Grøn Ungdoms principprogram, årsstrategi, politiske krav og meget andet på rgungdom.dk.