Nyt fra SUF: ISUL – en oplevelse for livet

På Frue Plads i København stod den 22. juli kl. 10.30 en flok spændte unge socialister med proppede tasker. De glædede sig til snart at opleve en stor begivenhed, som de havde set frem til i flere måneder. En halv time senere var der fælles afgang til årets internationale socialistiske ungdomslejr – ISUL.

Anton, 16 år, medlem af Socialistisk UngdomsFront (SUF)

Jeg var en af de spændte unge mennesker på Frue Plads. For mig var det stort at tilmelde mig lejren, og jeg glædede mig helt vildt, siden min tilmelding.

International Socialistisk Ungdomslejr er en årlig selvorganiseret lejr, hvilket vil sige, at det er os unge selv, der står for at planlægge og arrangere lejren. Vi forsøger at gøre det på en så demokratisk og solidarisk måde som muligt, og derfor bliver ansvarsopgaverne delt imellem os SUF’ere.

På ISUL var der et stramt (men super spændende) program, der indeholdt alt fra forskellige workshops, talere og skolingsoplæg til internationale møder, kvindefest, LGBTQIA+-fest, pladser for undertrykte grupper og meget mere. Hver dag havde sit eget tema, f.eks. økosocialisme eller feminisme.

God grund til at glæde sig

En stor del af os fra den danske delegation havde aldrig været på ISUL før. Ud fra hvad andre kammerater har fortalt, var der god grund til at glæde sig. Personligt glædede jeg mig rigtig meget til at snakke og diskutere med unge politisk aktive fra andre lande end Danmark.

Det kom jeg i allerhøjeste grad også til; jeg fik snakket og diskuteret politik med kammerater fra bl.a. Frankrig, Italien, Schweiz og Storbritannien. Ud over det lærte jeg utrolig meget om alle mulige spændende emner med revolutionære socialistiske perspektiver.

ISUL var for mig en stor oplevelse, som jeg sent vil glemme. Så mange skønne personer samlet på et sted skabte et fantastisk trygt socialt rum.

Pladser for kvinder, LGBTQIA+ og racialiserede personer

På lejren blev der afholdt arrangementer på pladser for personer undertrykt på baggrund af køn, seksualitet og race. Personligt deltog jeg ikke her, men jeg har hørt fra andre, at de var meget frigørende og inspirerende.

Derudover blev der også afholdt en fest kun for kvinder og en åben fest med LGBTQIA+-tema. Begge fester satte gang i en refleksion om diskrimination, normer, køn og seksualitet. Det var rigtig spændende, og festerne var i høj grad politiske begivenheder – fordi de netop satte gang i tankerne og diskussionerne.

Bliv aktiv i SUF og tag med næste år

Det var mit første år på ISUL, og jeg vil i allerhøjeste grad opfordre andre unge til at deltage i lejren. Så vil du opdage, hvilket inkluderende fællesskab, der eksisterer både internt i SUF og mellem internationale kammerater.

Du vil også blive meget klogere på politik og deltage i spændende diskussioner om relevante emner.

Endelig vil jeg sige mange tak til de seje voksne aktivister fra bl.a. Enhedslisten, der lavede mad og hjalp til med andet praktisk arbejde på lejren – I er for seje! Og selvfølgelig tak til Socialistisk UngdomsFront for en exceptionelt god uge fyldt med politik og fest.