Foto: Karina Tengberg

Pernille Skipper: Husk de fyrede og selvstændige

Enhedslisten roser regeringen og arbejdsmarkedets parter for en ekstraordinær lønkompensation. Men partiet påpeger, at løstansatte, freelancere og enkeltmandsvirksomheder ikke er dækket, og at mange allerede er fyret.

Simon Halskov, Rød+Grøn

Pernille Skipper er lettet over, at regeringen nu vil spænde et sikkerhedsnet ud under tusindvis af menneskers job.

– Enhedslisten har fra dag ét påpeget faren for massefyringer og nødvendigheden af, at velfærdssamfundet træder til lige præcis nu. Mange familier har allerede mistet deres indtægtsgrundlag, og det er vitalt for dem, at fællesskabet træder til straks, siger hun.

Enhedslistens politiske ordfører mener, at velfærdssamfundet virkelig viser sit værd, når en krise som denne rammer.

– Vi har alle sammen betalt skat og knoklet, og nu skal vi alle sammen have en hjælpende hånd. Det gælder både virksomheder og lønmodtagere, påpeger Pernille Skipper.

Små selvstændige rammes hårdt
Regeringen mangler dog at gøre noget for dem, der har fået fyresedlen, og nogle af de såkaldte prekært ansatte. Det gælder især de helt små virksomheder, freelancere og enkeltpersonsvirksomheder, fremhæver Pernille Skipper.

Freelancere og enkeltpersonsvirksomheder er i forvejen udsatte på det danske arbejdsmarked, og deres kunder og indtægter rasler ned, siger hun og fortsætter:

– Derfor vil Enhedslisten presse på for en særlig akutydelse, så de kan få en ydelse på dagpengeniveau uden at lukke virksomheden helt ned, men kun sætte den i dvale.

Pernille Skipper siger samtidig, at Enhedslisten vil presse på for, at de allerede fyrede kan få bedre dagpengedækning.