Ring for revolutionen!

Af Shila Pourdeylami og Berfin Yegâh, RGU

Den nye rød-grønne ungdomsorganisation ringer rundt for at byde medlemmerne velkommen og høre om deres håb og drømme for fremtiden.

En velafprøvet metode

I Rød-Grøn Ungdom (RGU) har vi mange visioner for den verden, vi gerne vil skabe sammen. Vi vil en verden, hvor vi tager hånd om klimaet, kæmper mod ulighed i alle dens afskygninger, hjælper mennesker på flugt og dyrker lokale handlingsfællesskaber. Men det store spørgsmål er, hvordan vi når derhen? Der skal mere end blot gode politiske holdninger til at aktivere medlemmer til at deltage i kampen for et bedre Danmark. Et af de bedste, og måske mest simple redskaber er rundringninger. Og vores naboer i Vänsterpartiet i Sverige, Labour-bevægelsen Momentum og de benhårde organiseres bag Bernie Sanders’ kampagne ville sikkert bakke os op. For fælles for dem er, at rundringning har været en del af kampagnernes kerne.

Siden stiftelsen af RGU 1. marts 2020 har vi stået i spidsen for et rundringningsteam, der ringer alle vores medlemmer op. Det har vi, fordi vi tror på, at det er altafgørende for en bæredygtig organisation, at vi lærer dem, vi laver politik med godt at kende. Vi har i den periode erfaret, at rundringninger er et virkelig godt værktøj til at organisere vores medlemmer.

Hvad vi bruger rundringningerne til

For det første bruges samtalen til at byde vores medlemmer velkommen til vores handlekraftige, socialistiske ungdomsfællesskab, Men vigtigst af alt, så lytter vi. Vi lytter til deres håb og drømme for fremtiden. Vi lytter til og deler deres bekymringer om klimaet og racistiske lovgivninger. Vi lytter til, hvad de synes er sjovt at lave, hvad de gerne vil prøve kræfter med, og hvad der giver dem energi. Vi har gennem rundringninger formået at skabe et rum, hvor alle vores medlemmer har mulighed for at deltage aktivt i kampen. For os er det netop vigtigt, at alle holdninger så vidt muligt bliver hørt. Gennem opkaldene sikrer vi os, at ingen medlemmer i organisationen føler sig oversete, samt at flest mulige medlemmer har indflydelse på vores organisation og politik.

Middel mod apati

Mange af dem, der bliver medlem af RGU, er helt nye i politik. At kunne give dem muligheden for at fortælle om de emner, de brænder for, er både en gejstfuld oplevelse, for den der ringer, og den der bliver ringet op. Vi oplever ofte, at det kan være svært at sætte ord på, hvad det er, der giver ild i maven. Men ofte finder vi frem til det i fællesskab, og det er afgørende for en handlekraftig organisation i bevægelse, at vi husker at tale om, hvorfor vi laver politik. Vi frygter at alternativet ville være, at vi ender med en organisation lammet af apati, der sidder fast i mødelokalerne og kun drifter – det ville være katastrofalt. Indtil nu har rundringningerne foregået i små grupper eller online gennem programmet Zetkin, der har en indbygget opskrift til, hvordan rundringninger udføres, men vi glæder os til at prøve kræfter med store rundringningsstationer på den anden side af Corona. Vi er helt overbevist om, at det er af nøglerne til at skabe succesfulde kampagner og valgkampe. For det er afgørende for en ungdomsorganisation i bevægelse, at få så mange som muligt med i kampen for en bedre verden.