Sådan bliver du aktiv


Uanset hvem du er, hvor du bor, hvad der interesserer dig mest inden for klimaområdet, og hvordan du har lyst til at være aktiv, så er der en gruppe, du kan samles med om klimarelaterede aktiviteter.

Klimabevægelsen:

Kom til et af de digitale klimaværksteder, der foregår hver onsdag kl. 19.30-21.00 – her mødes borgere fra hele landet i alle aldre for at skabe klimahandling. Tilmeld dig på:

www.klimabevaegelsen.dk/deltag

Ansvarlig Fremtid

Gruppen arbejder for at flytte investeringer fra fossil til vedvarende energi. Du kan finde værktøjer til at starte en kampagne i dit pensionsselskab, din kommune, dit forsikringsselskab og din fagforening på www.ansvarligfremtid.dk

Greenpeace i Danmark:

Meld dig til et intromøde på www.greenpeace.org/denmark/vaer-med/frivillig

Her kan du også få overblik over de regionale Greenpeace-grupper i Danmark, der har hver sin Facebook-gruppe.

Den Grønne Studenterbevægelse

Den Grønne Studenterbevægelse bruger Discord til at koordinere aktiviteter – se videoguide til, hvordan du kan være med: www.youtu.be/69qLQseHjME

Du kan også blive en del af den såkaldte klimahær på www.dgsb.dk/klimahaer

Folkets Klimamarch

Hold dig orienteret om tilbagevendende, samlende klimademonstrationer på www.klimamarchkbh.com – typisk vil du kunne tilmelde dig aktuelle events på Facebook.

Fridays For Future Denmark

Er du ung, skoleelev og klimabekymret? Besøg www.klimastrejke.dk og tryk på knappen øverst på hjemmesiden, hvor der står “Vær med” – så nemt er det!

Bedsteforældrenes Klimaaktion
Meld dig ind i Bedsteforældrenes Klimaaktion på www.bedsteforaeldrenesklimaaktion.dk/home/indmeldelse.asp – det er gratis, og du bliver tilknyttet den lokale afdeling tættest på dig.

Baltic Pipe Nej Tak

Læs om initiativet på www.balticpipe.net og bliv aktiv i Facebook-gruppen “Baltic Pipe i DK, nej tak”: www.facebook.com/groups/383762515476653

NOAH

Den danske del af Friends of the Earth International har eksisteret siden 1969.

I NOAH organiseres de frivillige i grupper baseret på interesser, så du kan arbejde med dét, du brænder mest for. Bliv aktiv på www.noah.dk/aktiv 

Extinction Rebellion Danmark

Organisationen foreslår mange veje til at blive aktiv i kampen mod udryddelse af naturen og dens arter. På www.xrdk.org/dk/join-us kan du f.eks. hente en startpakke, melde dig til en national arbejdsgruppe eller som løs frivillig.

Brandbjerg Højskole

Tilmeld dig korte såvel som lange kurser i bæredygtighed og klimaaktivisme på www.brandbjerg.dk. De lange kurser domineres af 18-25-årige, men der er undtagelser. De korte kurser er for alle.