Siden sidst

Billedet
På Enhedslistens årsmøde i maj vedtog vi en udtalelse til støtte for de syriske flygtninge. Samtidigt blev en minikampagne skudt i gang i uge 22 og 23. Der blev udsendt flyers og klistermærker til alle afdelinger, og masser af støttearrangementer, gadeuddelinger, demonstrationer og aktioner er poppet op rundt i det ganske land.

Den gode nyhed
Et bredt flertal i Folketinget har stemt for et borgerforslag om bedre fødsler, som over 50.000 danskere har skrevet under på.

Forslaget indebærer, at gravide skal have ret til fødselsforberedelse i små hold, at overnatte på hospitalet og have én jordemoder med sig hele vejen gennem forløbet.

– Tak til alle jordemødre og sosu’er, der kæmper for fødegangene og en svangreomsorg for alle. Tak til alle fødende og partnere, der har delt deres svære historier. Kæmpe første skridt på vejen til sikring af basale rettigheder til alle – både før, under og efter fødslen. Også til dem, der ikke kan betale selv, siger Pernille Skipper.

Den dårlige nyhed
På 11 dage i maj blev 230 palæstinensere, heriblandt 65 børn, dræbt. Samtidig blev 12 israelere, heriblandt 2 børn, dræbt.

– Det er nu, der skal lægges massivt pres på Israel for at ophæve blokaden af Gaza. Ellers står vi med en ny krig, før vi ved af det. Israels disproportionale brug af militær magt må ikke gå upåtalt hen. Regeringen bør presse på for, at USA stopper med at blokere for seriøs dialog om situationen i FN’s sikkerhedsråd. Det er nu, vi skal vise palæstinenserne, at vi ikke vender dem ryggen, påpeger Christian Juhl.

Citatet
”Jeg forstår virkelig sygeplejerskerne, jordemødrene, pædagogerne, social- og sundhedsmedarbejderne og alle de andre, der kæmper mod uligelønnen. Det handler ikke bare om penge. Det handler også om respekt. Alle ved nu, at det i sin tid var en politisk beslutning at lønne nogle fag lavere. Derfor har vi i Enhedslisten altid ment, at det er et politisk ansvar at gøre op med skævheden.”

Mai Villadsen i sin tale til Enhedslistens årsmøde.