SUF holdt stormøde i antiracismens tegn

Den 23.-25. november holdt Socialistisk Ungdomsfront stormøde. Det var en begivenhedsrig weekend, hvor der blev snakket om alt fra klimakamp til burkaforbud.

Freja Hvid Kirchert og Anastasia Kratschmer, SUF

Burkaforbud, lejrlov, ghettoplan, integrationsydelse… Listen over racistiske love er lang. Samtidig ser vi, at det ekstreme højre vokser. Derfor stod SUFs stormøde i antiracismens tegn. Vi havde en gæstetaler, der bor på udvisningscenter Kærshovedgård, og samlede penge ind til en aktivistgruppe, der lige nu demonstrerer mod Sjælsmark og de urimelige forhold, beboerne tvinges til at leve under. Sidst men ikke mindst vedtog vi en aktuel udtalelse med et klart budskab: Lad os stoppe de racistiske love, lad os forandre verden!

Valget står for døren

Et andet hovedpunkt på stormødet var beretningerne. For mange SUF’ere er det vildt inspirerende at høre, hvad andre lokal-eller emnegrupper har brugt det sidste halve år på. Det blev med glæde konstateret, at aktiviteten er stigende i SUF. Dog blev den politisk-organisatoriske beretning stemt ned med det resultat, at ledelsen måtte gå af. Der blev blandt andet udtrykt utilfredshed med ledelsens ofte forekommende overskridning af deadlines og ordlyden af et dementi trykt i Bryggebladet, der skabte stor debat.

Udover fokus på antiracisme vedtog vi hvilke aktiviteter, vi skal bruge det næste års tid på. Her er det særligt grønt arbejde og valgkampene, der bliver prioriteret. SUF er klar til et brag af en folketingsvalgkamp, og vi glæder os til at erobre gader og stræder sammen med gode kammerater fra Enhedslisten! Det bliver en valgkamp, der er lokalt forankret og har fokus på organisering. På stormødet kunne man i den grad mærke, at valget står for døren, og lørdag aften startede med en valgkampsgejsttale krydret med bobler og konfetti.

SUF er et ambitiøst fællesskab og går ind i år 2019 med stor energi og entusiasme til at forandre verden!