Luft corona-smitten ud

Af Michael Arbirk, Otterup

Det går den gale vej med corona-smitten – også i Danmark. Uden på nogen måde at erklære mig selv for ekspert, undrer det mig, at der ikke koncentreres flere kræfter på at sikre, at vi får luftet ordentligt ud, hvor vi end er sammen.

Blot 14 dage efter, skoleferien sluttede, skulle vi jo til at gå med mundbind bl.a. under offentlig transport. Siden er samfundet lukket ned flere og flere steder. I mange lande har nedlukningerne været meget mere omfattende end i Danmark og alligevel er det ikke lykkedes at få pandemien under kontrol. Men i samfund, hvor stort set alt foregår for åbne vinduer eller udenfor, er der så godt som ingen smitte . Det gælder f.eks. Østafrika.

Når smitten er luftbåren, må det gælde om at fortynde den. Vores højteknologiske samfund, hvor vi vil have evig sommer indenfor, er blot garant for at smitten opkoncentreres.

Derfor foreslår jeg: Sænk temperaturen på alle arbejdspladser til 15- 18 C, lad det også gælde kulturcentre (måske undtagen følsomme museer, som så må holdes lukkede). På den måde tvinger vi alle ansatte til at sidde/gå, arbejde med meget tøj på for at holde varmen. Og desuden skal vi lufte ud, så der næsten bliver gennemtræk. På arbejdspladser, hvor vinduerne ikke kan åbnes, installeres HEPA-filtre, som også bruges på fly. Det er langt billigere end at holde arbejdspladserne lukkede.

Kom nu i gang – nytænkning er påkrævet!