Ungdommens valg handler om klimaet

Socialistisk Ungdomsfront er mere end klar til at føre ungdomsvalgkamp sammen med Enhedslisten. Hvad skal der ske, og hvordan man som ung kan deltage i valgkampen? Det har vi taget en snak med August Rubin fra ungdomsvalgkampgruppen om.

Frederik W. Kronborg, Rød+Grøn og SUF

Hvorfor er valgkampen vigtig?

– Det er den af særligt to grunde. Først og fremmest så er det under valgkampe, at alle snakker politik, og rigtig mange unge mennesker tager stilling til en masse politiske områder på samme tid. Det er derfor et godt tidspunkt at få dem med i vores handlingsfællesskab. Den anden grund er, at vi står midt i en klimakrise, som vi skal gøre noget ved. Et skridt på vejen er at få så mange Ø-politikere på Christiansborg som muligt. Ikke for at sige, at parlamentet er den eneste løsning, men det skader ikke at have gode progressive kræfter bag de tykke mure på Christiansborg. Samtidig skal vi også engagere en masse andre unge til at blive politisk aktive på mange andre måder. F.eks. ved at blive aktive i deres fagforening, elevråd eller andre steder, hvor politik udvikles af græsrødder.

Hvad kan man være med til?

– Valgkampgruppen er ved at lave en national valgkamp, så alle i hele landet kan være med. Er man fra København eller omegn kan man komme forbi sekretariatet på Studiestræde. Hvis man ikke er fra København, kan man kontakte den lokale SUF-gruppe. Plakatstorme og klistermærkestorme giver en god start på valgkampens aktiviteter, men man kan lave lige det, man har lyst til. Vi har sendt aktionskits ud til SUF’s lokalgrupper, så alle har noget, de kan gå i gang med. Vi foreslår bl.a. at tegne egne kridtcykelstier der, hvor de mangler i din by, eller lave grønne områder med “seed bombs”. Ellers kan man også bare huske at deltage i den politiske debat der, hvor man nu er. At være med i valgkampen kan også være at snakke med sine venner om, hvordan vi gør verden bedre.