Vi skal huske at fejre vores sejre fra denne regeringsperiode

Som valget nærmer sig, fokuserer vi meget på, hvad vi som parti skal kæmpe for i valgkampen og den næste folketingsperiode. Men vi skal også huske at fejre alle de sejre, vi har opnået de forgangne tre år

Af Jonas Schmidt, Enhedslisten Faaborg-Midtfyn

Folketingsvalget nærmer sig med hastige skridt. Nu skal vi til at diskutere, hvad Enhedslisten vil i den næste folketingsperiode. Men det er også vigtigt, at vi husker, hvad vores parti har præsteret siden valget i 2019.

Vi startede med at vinde armlægningen med de Radikale, da vi lavede forståelsespapiret. Vi fik sat en stopper for skattelettelser og velfærdsbesparelser. Så kickstartede vi den grønne omstilling, vi fik 600 millioner om året til psykiatrien, vi har fået 450 millioner om året til ældreplejen, og vi fik penge til endelig at styrke folkeskolen. Vi har givet et økonomisk løft til over 40.000 børn, hvis forældre er fanget i kontanthjælpssystemet. Samtidig har vi givet lidt tiltrængt luft i økonomien til nogle af vores mest sårbare borgere med gratis receptpligtig medicin til kontanthjælpsmodtagere, der har været på ydelsen i over et år. Vi har udvidet vores velfærdssamfund med gratis tandlæge til de 18-21-årige. Og så fik vi også taget et opgør med kviklån. Det er bare et udpluk af vores politiske sejre!

Det kan betale sig at stemme liste Ø!

Noget af det mest mindeværdige fra de sidste tre år var, da den verdensomspændende coronakrise ramte. Normalt betyder kriser besparelser, men det røde flertal valgte i stedet at investere. Vores velfærd blev ikke rykket en tøddel nedad, og vi kan nu se, at vi i Danmark er i blandt de lande i verden, der klarede coronakrisen bedst. Som et led i at kickstarte forbruget, delte vi endda penge ud til kontanthjælpsmodtagere og pensionister. Og det virkede!

I 2021 blev der tjent flere penge end nogensinde før i Danmark og vi slog vores BNP-rekord. Det er den velstand, et rødt styre skaber.

Nu skal vi snart til valg og diskutere politik her, der og alle vegne. Vi skal huske hinanden, tvivlerne og vores modstandere på, hvad Enhedslisten har præsteret siden 2019. Det kan betale sig at stemme liste Ø. Se bare, hvad vi har fået igennem!