Enhedslistens Kulturfestival lørdag den 2. marts 2024

Enhedslisten afholder kulturfestival for syvende gang i KU.BE, Dirch Passers allé 4, Frederiksberg

Af: Af Søren Søndergaard, aktiv i Kulturfestivalens forberedelsesgruppe

På en blæsende vinterdag i januar 2018 afholdt Enhedslisten sin første kulturfestival i Valby og lagde grunden til en succesfuld tradition. Siden er yderligere seks festivaler blevet afholdt, hvoraf en enkelt dog måtte holdes digitalt på grund af Corona-nedlukning. Eneste forskelle er, at stedet er flyttet til medborgerhuset KU.BE på Frederiksberg, og at arrangementet er blevet stadig større. Der er ikke mindre end 14 selvstændige arrangementer.

I år går det løs lørdag den 2. marts fra kl. 12.00-22.00 i medborgerhuset KU.BE på Frederiksberg

Åbningen af fesivalen

Efter at Kim Jezus fra kl. 12.00 har underholdt Medborgerhusets børn med sin harmonika, åbner Kulturfestivalen officielt kl. 13.00 med et fælles arrangement i den store sal. Her vil Informations chefredaktør, Rune Lykkeberg, give en kulturpolitisk opsang, hvorefter Iben Nagel Rasmussen vil opføre ”Halfdansk Rapsodi” om den splejsede arbejderdreng, som blev hele Danmarks Halfdan.

Efter åbningen vil der resten af eftermiddagen være tre blokke med en række sideløbende arrangementer, som deltagerne kan vælge imellem.

1. blok

I første blok kan man høre regionsrådsmedlem Else Kayser snakke med forfatteren Kim Blæsbjerg med udgangspunkt i hans nye bog ”De bedste familier”. Eller man kan opleve Jens Peter Madsen og Palle Krabbe synge og fortælle et udvalg fra deres forestilling ”Fré på Jord”. Eller man kan høre arkitekten Jan Gehl fortælle om betingelserne for et godt liv mellem husene. Endelig kan man høre historiker og arkivar Jesper Jørgensen i samtale med tidligere fagforeningsformand Finn Sørensen om arbejdskampe i Norden. Dette sidste er arrangeret af Selskabet For Arbejderhistorie.

2. blok

I anden blok kan man høre forfatter Asta Olivia Nordentoft i samtale med journalist på Politiken, Lars Halskov med udgangspunkt i mordbranden på Scandinavian Star i 1990, hvor 159 mennesker omkom. Eller man kan deltage i en workshop om kampen for retfærdig klimabevarelse arrangeret af Den Grønne Ungdomsbevægelse og Bedsteforældrenes Klimaaktion, hvor også Klimaorkestret optræder. Eller man kan høre tidligere metalarbejder Per Løngreen i samtale med 3F’eren Sinem Demir med udgangspunkt i hans bog ”Tillidsmanden”. Endelig kan man også vælge at deltage i en samtale mellem forfatter Casper Eric og Victoria Velásquez med udgangspunkt i handicapdigte.

3. blok

I den tredje blok kan man deltage i en samtale om kunstig intelligens og kunst med kunstner og forsker Kristoffer Ørum og redaktør Eline Sigfusson. Eller man kan deltage i en samtale mellem forfatter Morten Thing og MF Pelle Dragsted om venstrefløjen og antisemitisme med udgangspunkt i konflikten mellem Palæstina og Israel. Endelig kan man også vælge at lytte – og måske synge med – når Protestorkestret spiller for.

For dem, som stadig holder ud, er der fælles spisning, hvorefter Trio Klezmer med Channe Nussbaum, Mette Smide og Øyvind Ougaard giver et forrygende bud på verdensmusikken til at gå hjem på.

Billetter og program

Prisen for dagsprogrammet er 150 kroner og yderligere 125, hvis man vil deltage i den fælles spisning og aftenunderholdningen. Unge under 25 år kan komme med for kun 75 kroner.

Billetter skal købes på Billetto, som kan nås på følgende link:https://billetto.dk/organiser/manage/events/918202/edit/basic

Yderligere oplysninger om programmet kan findes på kulturfestivalens hjemmeside, https://kulturfestival.enhedslisten.dk/, som løbende opdateres.

Vel mødt lørdag den 2. marts.