Opsig velfærdsforliget, før det er for sent

Af:

Regeringen, DF og Radikale mener ikke, at der kan gennemføres forslag om differentieret pensionsalder uden om velfærdsforliget. Pernille Skipper opfordrer på det kraftigste Socialdemokraterne til at handle i tide og træde ud af forliget, så et nyt flertal kan gennemføre bedre forhold for nedslidte og mere retfærdige pensionsregler.

Simon Halskov, Rød+Grøn

Hvis Socialdemokratiet ikke forlader velfærdsforliget før valget, kan det blive nærmest umuligt at forbedre reglerne for tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet i den kommende valgperiode – selv hvis der skulle være flertal for det. Og behovet for at gøre noget er stort og hastigt voksende, påpeger Pernille Skipper.

– Allerede i dag oplever rigtig mange, hvordan kroppen eller sindet sætter ud. Mange af dem, der har været på arbejdsmarkedet, siden de var meget unge, er også dem, der tidligst oplever, at der ikke er mere at give af, siger hun.

57 år på arbejdsmarkedet

Pensionsalderen stiger hele tiden som følge af det såkaldte velfærdsforlig. Det betyder, at en 18-årig lærling i dag kan se frem til at arbejde, til hun er 75 år.

– Vi vil først og fremmest forsøge at stoppe den stigende pensionsalder. Men vi vil selvfølgelig også gerne forhandle om løsninger, som kan gøre noget godt for de grupper, der er hårdest ramt. Begge dele er åbenbart betinget af, at velfærdsforliget opsiges. Så hvis Socialdemokraterne mener det, når de siger, at de vil gøre noget ved problemerne, må de opsige forliget, konstaterer Pernille Skipper.