Styrk medlemmernes viden og engagement

Af:

Enhedslisten er et politisk parti, som ønsker indflydelse på samfundets udvikling. Det er også et socialistisk parti, som ønsker at samfundet bevæger sig i en socialistisk retning. Derfor er det partiets opgave at styrke medlemmernes viden og engagement, så vi sammen kan bevæge os i den retning. Hvordan gør vi så det?

Kit Aastrup, Aarhus

  1. Der er i høj grad brug for en introduktion for nye medlemmer. Når man melder sig ind i et socialistisk parti skal man naturligvis vide hvad socialisme er! Det siger sig selv! Derfor har alle medlemmer brug for en vis teoretisk viden, gerne på flere niveauer. Et kendskab til klassikerne er nødvendigt.  Det skal være et tilbud til alle medlemmer, og alle nye medlemmer skal opfordres til at deltage.
  2. Medlemmerne skal opfordres til at være aktive. Det betyder ikke, at man skal komme til alle møder i Enhedslisten, men at man engagerer sig i de emner, organisationer og foreninger, der har ens interesse. Er man ung kan det være en studenter- eller lærlingeorganisation, er man midt i arbejdslivet kan det være ens fagforening, og er man lidt ældre kan det være en interesseorganisation. (Det er kun eksempler).  Dette engagement forbindes med Enhedslisten ved at man laver emnegrupper i Enhedslisten, hvor man snakker med hinanden.  Det kan for eksempel være en trafikgruppe, en fredsgruppe, en kommunalgruppe, en OK-gruppe o.s.v. Disse grupper må gerne være åbne for sympatisører.
  3. Medlemsmøderne kan starte med et oplæg om et aktuelt emne og derefter diskussion om det. Det er vigtigt at alle får mulighed for at komme til orde, og  at der bliver taget godt imod nye medlemmer. Hvis der er mange deltagere kan man evt. diskutere i mindre grupper, så alle kan få ordet.
  4. Politikudviklingen skal ikke kun ske i lukkede fora som folketingsgruppen og hovedbestyrelsen, men alle medlemmer skal have mulighed for at deltage i seminarer, konferencer og stormøder.
  5. Der skal arbejdes på at gøre Enhedslisten mindre hovedstadsorienteret, evt. også ved at diskutere mere elektronisk.  
  6. Endelig vil jeg gerne støtte John Graversgaards forslag om et teoretisk tidsskrift for at styrke den ideologiske og politiske debat.

Jeg har forsøgt at gøre min kommentar meget konkret, og jeg vil blive glad for en respons.