Kort nyt fra Folketinget

Af:

Folketingsgruppen rokerer

I begyndelsen af marts gik Johanne Schmidt-Nielsen på barsel og blev afløst af Rosa Lund. I den anledning foretog Enhedslistens folketingsgruppe en større ordførerrokade.

Nikolaj Villumsen overtager udlændinge, asyl og integration og forbliver i Europarådets parlamentariske forsamling. Rosa Lund overtager retsområdet fra Rune Lund. Søren Søndergaard bliver ny udenrigsordfører i stedet for Nikolaj Villumsen. Stine Brix overtager indfødsretsordførerskabet fra Johanne Schmidt-Nielsen. Rune Lund overtager finansområdet fra Pelle Dragsted. Endelig overtager Eva Flyvholm beredskabsordførerskabet fra Nikolaj Villumsen og teleordførerskabet fra Søren Egge Rasmussen.

Regeringen svigter beboerne i udsatte områder

Regeringens udspil om udsatte boligområder er virkningsløs symbolpolitik, mener Enhedslisten.

– Højrefløjen med Venstre i spidsen har siddet på flertallet stort set uden pauser siden 2001. I al den tid har de svigtet beboerne i udsatte boligområder. De er kommet med det ene forslag efter det andet om straf, straf, straf. Og lige lidt har det virket, påpeger Pernille Skipper og uddyber:

– Det er komplekse problemer med arbejdsløshed, fattigdom, kriminalitet, sociale problemer, sprog og integration viklet ind i hinanden, der præger områderne, forklarer hun.

Pernille Skipper råder til, at man fremover lytter til fagpersoner, beboere og andre, der rent faktisk ved noget om problemerne.

Mindre demokrati giver ikke bedre uddannelser

Udvalget for bedre Universitetsuddannelser er kommet med deres anbefalinger. Om end der er positive elementer er Eva Flyvholm bekymret over flere af forslagene.

– De studerende og underviserne har været inddraget for lidt, og erhvervslivets interesser har fyldt for meget. Forslaget om at svække studienævnenes rolle er ødelæggende for demokratiet. Det er et elendigt afsæt for at styrke vores universiteter og forskningsmiljøer, siger hun og fortsætter:

– Jeg forstår heller ikke ønsket om kortere uddannelser og mere bachelorarbejdsmarked. De internationale erfaringer er, at det giver dårligere kvalitet, dårligere arbejde og dårligere løn, og det har vi ikke brug for i Danmark.