Nyt fra SUF: Vi har en verden og valgkampe at vinde!

I sin åbningstale udskrev statsminister Lars Løkke Rasmussen valg til Europa-Parlamentet. Men Løkke skal udskrive endnu et valg: folketingsvalget. Selvom statsministeren hænger i bremsen, så er SUF ungdomsvalgkamp allerede i fuld gang. Vi har talt med August Maigaard Rubin fra FT-valgkampsgruppen og Jeppe Studtmund Andersen fra EP-valgkampsgruppen.

Frederik Kronborg, Rød+Grøn og SUF

Hvad er ungdomsvalgkamp?

Jeppe: Ungdomsvalgkampen er SUF’s valgkamp af unge for unge. Den har bl.a. til formål at sætte ungdommens krav på dagsordenen, øge valgdeltagelsen for unge og aktivere unge aktivister i hele landet. Valgdeltagelsen til Europa-Parlamentsvalgene er alt for ofte alt for lav. Mange unge føler sig ikke tilstrækkeligt informeret til at stemme, mens andre føler, at EU er irrelevant for deres hverdag. Og netop derfor er ungdomsvalgkamp helt afgørende. Ungdommens stemmer kan afgøre valget og trække det politiske landskab i den rigtige retning.

August: Folketingsvalget er en mulighed for at trække hele Danmark i en mere socialistisk og bæredygtig retning, både ved at få valgt en skarp folketingsgruppe, men også ved at få engageret de progressive mennesker, der først rigtigt begynder at snakke politik, når et valg nærmer sig. Udover det har ungdomsvalgkampen noget af det mest progressive kommunikative arbejde, dette med fokus på hvilke værdier, vi faktisk står for på venstrefløjen – og langt mere snak om, hvad vi faktisk vil med fremtiden.

Hvad skal der ske?

August: Folketingsvalgkampen er næsten klar. Vi har udarbejdet et grafisk udtryk, en 21 dages-plan og en organiseringsstrategi. Nu skal vi sprede budskabet om valgkampen til resten af den progressive ungdom. Derfor er vi i gang med at planlægge valgkampsbesøg hos lokalgrupper i SUF; her glæder vi os til at plotte lokale strategier og få stykket de lokale valgkampe sammen.

Jeppe: EP-valgkampen er i en anderledes situation. I øjeblikket er gruppen i sin spæde opstart, og strategien er endnu ikke lagt. Kun fantasien sætter grænser for, hvad vi kan udrette: Skal vi afholde et EU-seminar? Arrangere studietur til Europa-Parlamentet i Bruxelles? Lave vilde aktioner? Holde offentlige debatmøder med f.eks. kammerater fra Storbritannien, Spanien eller Grækenland? Mulighederne er mange, og vi har brug for så mange engagerede unge aktivister som muligt for at lave den fedeste EP-kampagne!

Hvordan kan man være med?

August: I SUF har vi ikke lyst til at være en politikerfabrik. Vi kommer til at lave både stærke happenings og aktioner, og vi kommer til at dominere de sociale medier med vores progressive budskaber. Hvis du gerne vil være med nu, kan du skrive til vores valgkampsmail eller tage kontakt til vores valgkampskontaktpersoner. Ellers dukker du bare op på valgkampssekretariatet, når vi er i gang, så er du sikret en stemme og en plads i Danmarks mest progressive ungdomsvalgkamp.

Jeppe: Ikke nok med, at det er en mulighed for at skabe politik og tilegne sig et hav af erfaringer, så er det også en mulighed for at blive klædt bedre på til at diskutere EU-politik – uanset om du deler flyers ud på gaden eller diskuterer med dine kammerater. Vi afholder vores første møde den 27. oktober i København – placering og dagsorden vil blive opdateret i vores Facebookgruppe.