Endnu et digitalt årsmøde

Pernille Knudsen, Landskontoret

Vi var mange, der håbede på, at sidste års digitale årsmøde ville blive det eneste af sin slags, men sådan bliver det ikke. Coronaen har ikke sluppet sit greb om os endnu, og vi står igen over for et årsmøde i dens skygge. 16. januar 2021 besluttede Hovedbestyrelsen, at Årsmødet 2021 bliver digitalt, hvor delegerede og suppleanter samles i deres afdelinger. Det er der både fordele og ulemper ved.

Den største fordel er, at beslutningen er i taget i god tid, så Hovedbestyrelsen og Landskontoret kan lave en endnu bedre plan for årsmødet og gøre brug af alle de erfaringer, vi fik af årsmødet 2020. Vi er som parti gode til onlinemøder – og vi ved, at vi kan lave et digitalt årsmøde, hvor alle kan være med. Og sidste år viste os, at Enhedslisten har omstillingsparate og hjælpsomme medlemmer, som går til nye ting med gåpåmod. Og det skal vi bruge lidt af igen.

Det er ærgerligt, at vi heller ikke i år kan mødes på tværs af afdelinger. Samtidig er de fleste af os vist ved at være godt trætte af onlinemøder med forbindelser af varierende kvalitet og uden mulighed for at se hinandens kropssprog og ikke mindst uden mulighed for at se hinanden i øjnene. Dertil kommer også det manglende sociale fællesskab omkring et møde – og især omkring vores årsmøde.

Og selvom et digitalt årsmøde ikke er helt det samme, så har vi øvet os, og vi er blevet klogere. Derfor får vi endnu et godt digitalt årsmøde i år.