Debat: Et opgør med usolidarisk udlændingepolitik er nødvendigt

Thomas Birthin Schmidt, Enhedslisten Aarhus
“I mere end 140 år har vores grundlæggende værdier været frihed, lighed og solidaritet”. Citatet er taget øverst fra Socialdemokraternes principprogram.
Solidaritet er, når ens udsagn og i særdeleshed handlinger (!) udfolder sig ved en moralsk hensynstagen til modparten, den anden – og særligt til minoriteterne.
Solidaritet er ikke at låse børn fast i udrejsecentre. Solidaritet er ikke at indføre det største indgreb på den danske boligsektor set i mange år. Solidaritet er ikke at skabe et “os og dem” billede. Solidaritet er ikke at bebrejde landets problem med kriminaliteten (og Covid-19 for den sags skyld) på indvandrere og efterkommere heraf, når statistikerne netop taler for, at udviklingen blandt kriminaliteten hos indvandrere og deres efterkommere går i den rigtige retning. Solidaritet er ikke juridisk statsracisme, som desværre har overtaget Socialdemokratiets politik. Det er ikke solidarisk, at sidde i verdens 10. rigeste land (baseret på nominal GNI pr. indbygger) og samtidig drive en udlændingepolitik så stram, at den moralske bundgrænse brændes væk, og Danmark kommer på Europarådets torturkomités liste over lande der krænker menneskerettigheder systemisk og udøver psykisk tortur i vores udrejsecentre. Det er ikke solidarisk at vende ryggen til folk i flugt fra krig og terror. Det er ikke solidarisk at sende folk hjem til krig og terror. Socialdemokratiet har fejlet. De har svigtet.
Støttepartierne, heriblandt i særdeleshed Enhedslisten, burde hurtigt tænke sig grundigt om, og finde ud af, om de stadig kan lægge stemmer til denne usolidaritet, der hersker frem i Socialdemokratiet.
Caspar Eric skrev i 2018: “Det er svært at pege på et fællesskab, der ikke bruger eksklusion som et formende princip”. Netop dette er Socialdemokratiet desværre blevet alt for skyldige i.
Jeg har svært ved at se mit Enhedslisten fortsætte med at lægge stemmer til denne usolidariske udlændinge-, flygtninge- og indvandrerpolitik. Et opgør er ved at være nødvendigt!