EU skal lytte til Greta Thunberg

Den unge svenske klimaaktivist Greta Thunberg besøgte i går EU-parlamentet. Det skete samme dag, som EU-kommissionen fremlagde et forslag til klimalov, som ikke engang indeholder den tidligere lovede, men ifølge videnskaben, utilstrækkelige forøgelse af EU reduktionsmål til 50-55 procent 2030.

Simon Halskov, Rød+Grøn

Enhedslistens medlem af EU-parlamentet, Nikolaj Villumsen, deltog i mødet med Greta Thunberg. Han opfordrer EU-kommissionen til at lytte til hendes opfordring til straks at gå i gang med den nødvendige grønne omstilling, inden klimaforandringerne kommer helt ud af kontrol. 

– Det er fuldstændigt korrekt, når Greta Thunberg slår fast, at vi allerede har den nødvendige viden og de løsninger, der skal til, for at afværge klimakatastrofen. Det eneste, vi mangler, er politisk vilje, påpeger han.

Paris-aftalen skal overholdes
Nikolaj Villumsen deler Greta Thunbergs opfattelse af, at EU-kommissionen giver op på forhånd ved at fremlægge et forslag til en bindende klimalov, der rammer langt forbi målet.

– Klimaloven skulle ifølge EU-kommissionen være hjørnestenen i EU’s Grønne Pagt. Men med dette forslag vender EU i realiteten ryggen til millioner af unge mennesker, der er gået på gaden for klimahandling, fremhæver han.

For Nikolaj Villumsen handler det grundlæggende om, hvorvidt EU skal overholde Paris-aftalen eller ej.

– EU har skrevet under på aftalen, og så mener jeg selvfølgelig, at man skal levere den handling, som videnskaben siger er nødvendig for at holde os under 1,5 grads temperaturstigning, slutter han.