Kom til virtuelt mega-medlemsmøde!

I denne tid bliver vi nødt til at finde nye måder at mødes på her i Enhedslisten. Derfor inviteres alle Enhedslistens medlemmer nu hjem i MF’ernes stuer, til virtuelle oplæg om højaktuelle politiske temaer. 

Inden påske startede Pernille Skipper rækken af store, virtuelle medlemsmøder. Her var emnet: ”Coronakrisen, hvor er Danmark og verden på vej hen?”. Med 210 deltagere blev mødet en stor succes, hvor rigtig mange deltagere fik stillet spørgsmål og fik svar fra Pernille og andre folketingsmedlemmer.

I de kommende uger vil du kunne deltage i en række andre virtuelle medlemsmøder. Læs mere nedenfor.

Hør Pernille Skipper fortælle om ideen bag

★ UGE 21

Mandag d. 18. maj kl. 20.00-21.00:
Digital aktivisme i en corona-tid
Når det er sværere at samles, kan vi gøre brug af digitale medier, når vi skal igennem med vores politiske budskaber. Kom til en workshop om, hvordan vi kan bruge bl.a. sociale medier til at fortælle om de udfordringer corona-krisen skaber. Del dine erfaringer og vær med til at få inspiration til aktivistiske, digitale handlinger. Hør hvordan Mattias Friis og #Coronaknibe-aktivister mener, vi kan kan lave digital aktivisme i disse tider.

Tirsdag d. 19. maj kl. 20.00-21.00:
Kurdernes aktuelle situation i Tyrkiet og Rojava
Følger man de danske medier er det næsten som om, at freden er brudt ud i resten af verden. I hvert fald hører man ikke meget om de igangværende konflikter. Men de fleste af dem fortsætter og skærpes. F.eks. for kurderne i Tyrkiet og Rojava, hvor det tyrkiske regime optrapper undertrykkelsen i ly af corona-krisen. En undertrykkelse, som også rammer vores venner og kammerater i området. Det vil folketingsmedlem Søren Søndergaard og byrådsmedlem Ibrahim Benli fortælle og svare på spørgsmål om. Både Søren og Ibrahim er medlem af Enhedslistens Kurdistan-solidaritetsgruppe.

Onsdag d. 20. maj kl. 20.00-21.00:
Åbent møde m. Pernille Skipper: Hvor er Danmark og verden på vej hen?
Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper fortæller om den politiske situation. Hvor står de vigtigste politiske slagsmål lige nu og i den nærmeste fremtid? Hvad er Enhedslistens svar? Hvad kan medlemmer og sympatisører gøre? Dette møde er (modsat alle de andre mega-møder) åbent for alle sympatisører, og dem, der ikke er medlemmer af Enhedslisten endnu. Så invitér meget gerne en ven eller bekendt med her.

★ UGE 22

Tirsdag d. 26. maj kl. 20.00-21.00:

Afdelingsarbejde i en coronatid
For bestyrelsesmedlemmer og andre afdelingsaktive. Hvordan har Ø-afdelingerne klaret sig igennem de seneste måneder, hvor samfundet har været lukket ned? Hvilke erfaringer kan vi tage med os videre – både til en ny normaltilstand, men også i tilfælde af en eventuel anden bølge af coronavirus? Nogle afdelinger har været næsten i dvale, mens andre har kastet sig over diverse teknologiske muligheder. Kom med og del jeres erfaringer – og hør hvad andre har gjort. Der vil være en række indspark, noget gruppearbejde og en fælles debat. 

OBS! Tilmeld jer venligst dette møde i god tid ved at registrere jer via linket – gerne flere fra jeres afdeling.

Onsdag d. 27. maj kl. 20.00-21.00:
Introduktion til Enhedslisten
Dette mega-møde er henvendt til alle jer, som har meldt jer ind for nyligt og som godt kan bruge en introduktion til Enhedslisten. Mød et folketingsmedlem, der vil fortælle kort om Enhedslistens politik, mens en ansat fra Landskontoret vil fortælle om måder, man kan være aktiv på. Undervejs vil vi gå ud i nogle mindre, virtuelle grupper, hvor der vil være mulighed for at stille spørgsmål og for at hilse på andre nye Ø-medlemmer. En hyggelig time, som samtidig gør dig klogere på partiet.

Torsdag d. 28. maj kl. 20.00-21.00
De stridbare danskere 1848-1920
Historiker og forfatter René Karpantschof fortæller på dette megamøde om danskernes historie 1848-1920 gennem deres indbyrdes uenigheder og kampe mod hinanden. I et kort, actionpacked foredrag møder vi oprørte demonstranter, religiøse afvigere, passionerede kunstnere og farlige tjenestepiger, men også politiet, politikere, præster, direktører, herremænd og generaler. Vi bliver vidne til politisk kaos, revolverdrab og sammen­­sværgelser, og vi ser, hvordan perioden kulminerer i en episk styrkeprøve mellem to samfundssystemer: kapitalisme eller socialisme. Mødet er åbent for alle, så inviter en ven med, som endnu ikke har meldt sig ind.

Fredag d. 29. maj kl. 16.30-18.00
Mega-fredagsbar med banko-show
Vi glæder os meget til dette banko-show – live fra Studiestræde. En pragtfuld eftermiddag i selskab med bankovært Anders Jonassen. Der vil være flotte præmier og hygge for alle pengene. Mon ikke også vi får tid til at synge en rød sang eller to undervejs? Man behøver ikke forberede sig, men det er en god idé at have papir og skriveredskab ved hånden, når man logger på. Og måske lidt godt til ganen.

 Konceptet er simpelt: Det er en times video-møde med et indledende oplæg fra folketingspolitikeren. Derefter vil der være mulighed for nogle korte spørgsmål. Da det er en videokonference, vil den blive stramt modereret med tid til korte og få spørgsmål. Til sidst vil der komme forslag til, hvad næste skridt kan være.

 ★ Det tekniske: Møderækken foregår på Zoom. Links til mega-medlemsmøderne finder du i en medlemsmail fra os. Søg på “mega-medlemsmøder”. Kan du ikke finde dem, så kig i dit spam-filter eller skriv til [email protected] . Test linket senest 19.45 den dag, du vil deltage i et møde, da du skal installere Zoom først.

★ Få en ven med! Har du en ven, kollega eller et familiemedlem, som er på vippen til at melde sig ind, så kan disse digitale møder med folketingspolitikerne måske være anledningen til at få det gjort. Indmeldelse koster 25 kroner for 1. kvartal og kan gøres her.

Under mega-medlemsmøderne opfordrer vi deltagerne til at tage billeder af skærmen og dele dem på sociale medier. Hvis man ikke ønsker at komme på et sådant billede, så kan man slukke for sit kamera og ændre sit navn.

For at øge sikkerheden, når du bruger Zoom, så anbefaler følgende:
1. Brug to enheder/devices under Zoom-møder: Hvis du deltager i en Zoom-konference på din computer, så brug din telefon til at tjekke e-mails eller chatte med andre mødedeltagere. På den måde udløser du ikke opmærksomheds-trackeren efter 30 sekunder.

2. Brug ikke Facebook til at logge ind: Det kan godt være, at det er tidsbesparende at logge ind via Facebook, men du sætter din sikkerhed på spil, og du øger dramatisk mængden af data, som Zoom har adgang til.

3. Hold din Zoom-app opdateret: Zoom har angiveligt fjernet brugen af lokale webservere fra deres seneste version, så sørg for at være opdateret.

Kilde: Prosa

Vi glæder os til at se jer!