Nej til symbolpolitisk udlændingestramning

Efter lange forhandlinger stemmer Enhedslisten imod hasteloven om strafskærpelser.

Simon Halskov, Rød+Grøn

Den højspændte politiske situation udnytter regeringen og Dansk Folkeparti nu til at trumfe symbolpolitik igennem.

– Det er nødvendigt, at vi styrker indsatsen mod corona-kriminalitet, men DF og regeringen udnytter situationen til at gennemtrumfe deres symbolpolitiske strammerkurs på udlændingeområdet. Jeg havde ærlig talt forventet mere af regeringen, fortæller Enhedslistens retsordfører, Rosa Lund.

Hun er imidlertid glad for, at hun og Enhedslisten er lykkedes med at forhandle en lang række indrømmelser ind i lovforslaget.

– Det gælder bl.a. strengere straffe til dem, der svindler med statens hjælpepakker, en solnedgangsklausul, så lovforslaget udløber, og en sikring af, at man ikke kommer i fængsel for at stjæle en enkelt flaske håndsprit, forklarer Rosa Lund.

Med på det meste
Enhedslistens retsordfører er enig i, at det er en stor forbrydelse at stjæle værnemidler, når vi står i en sundhedskrise.

– Vi har kæmpet til det sidste for at sikre et godt lovforslag, og vi støtter langt det meste. Men det giver ingen mening at gøre indsatsen mod corona til et udlændingespørgsmål. Jeg er virkelig utilfreds med, at regeringen vælger at gøre op med den fælles indsats mod corona på grund af symbolpolitik, slutter Rosa Lund.