Rune Lund: »Forkasteligt, at hjælpepakker går til skattely«

TV2 afslørede i aftes, at 261 mio. kr. fra hjælpepakkerne er gået til virksomheder i skattely, som ikke er på EU’s sortliste. Det kalder på en national sortliste, mener Enhedslisten.

Simon Halskov, Rød+Grøn

Kun selskaber med base i lande på EU’s skattelyliste kan nægtes hjælpepakker. Derfor vil selskaber i en lang række skattely, som ikke er på EU-listen, stadig kunne modtage støttemidler.

Enhedslistens finans- og skatteordfører, Rune Lund, er desværre ikke overrasket. Han rejser endnu en gang flaget for, at listen over skattelylande skal gøres længere.

– Enhedslisten ønskede en national sortliste under forhandlingerne om hjælpepakker. Men der var ikke opbakning til vores synspunkt. Vi prøvede alt, hvad vi kunne, for at man udvidede sortlisten, hvor langt flere lande var omfattet, så vi kunne undgå den her situation, forklarer han.

Det ultimative nasseri
Enhedslisten vil nu stille forslag i Folketinget om at indføre en national dansk sortliste som supplement til EU’s sortliste.

– Det er jo grotesk, at vi skal sende over en kvart milliard kroner ud i støtte til selskaber, som bevidst ikke vil støtte den statskasse, som udbetaler støtten. Det er den ultimative form for nasseri, konstaterer Rune Lund og fortsætter:

– Hjælpepakker skal bruges til at redde virksomheder og job. De skal ikke gå til virksomheder i skattely, som ikke gider at bidrage til fællesskabet. Når virksomheder ikke bidrager til fællesskabet, skal de heller ikke have hjælp fra fællesskabet, understreger han.