Statsministeren glemte fattige børn i sin nytårstale

Mette Frederiksen kom ind på både klimaet og mulighed for tidligere tilbagetrækning i nytårstalen. Til gengæld nævnte statsministeren ikke børnefattigdom med ét eneste ord, og det undrer Enhedslistens gruppenæstformand, Peder Hvelplund.

Simon Halskov, Rød+Grøn

Hovedbudskabet i statsministerens nytårstale var udsatte børn. Alligevel blev børnefattigdom ikke nævnt.

– Det er skuffende. For de store angreb på vores sociale sikkerhedsnet, ikke mindst integrationsydelse og kontanthjælpsloft, består jo stadig, og det forværrer livssituationen for netop mange udsatte børn, fremhæver Peder Hvelplund.

Flere tvangsfjernelser skal ikke være målet
I talen luftede Mette Frederiksen en ny målsætning om flere tvangsfjernelser. Flere skal anbringes, og flere skal bortadopteres, sagde statsministeren.

– Jeg synes, at hun har misforstået, hvad det vil sige at stille sig på de udsatte børns side. Målet bør være at gøre mere, gøre det rigtige og gøre det hurtigere, siger Peder Hvelplund og fortsætter:

– Flere afgørelser skal være rigtige for børnene. Mere forebyggelse skal komme hurtigere. Derfor har Enhedslisten i årevis kæmpet for et loft over antallet af børnesager, som den enkelte socialrådgiver må sidde med. Det foreslår vi igen nu, slutter han.